الیاف ضد الکتریسیته و ضد چروک :: اینکه چه دلایلی باعث می شود، الیاف چروک داشته و یا اینکه دچار الکتریسیته ساکن شوند با هم مشترک است. یعنی دلایلی مشابهی دارند. یکی از مهترین دلایلی که الیاف دچار الکتریسیته ساکن می شوند آب گریز بودن آنها است. البته این موضوع در مورد الیاف مصنوعی صدق می کند. آب گریز بودن این الیاف باعث می شود به سختی خیس شده و رطوبت جذب کنند برای همین به سرعت دچار بار الکتریکی ساکن خواهند شد.

جذب دیر آب و رطوبت باعث می شود، بار الکتریکی ایجاد شده فرصت خارج شدن از الیاف را پیدا نکند و هنگام تماس و دست زدن به این الیاف فرد احساس شوک الکتریکی نماید. در برخی موارد هم که یک چنین الیافی در بافت فرش و یا گلیم استفاده می شوند این خاصیت آنها باعث می شود، شخص هنگام راه رفتن روی سطح فرش و یا گلیم همین حس را داشته باشد به خصوص در مناطقی که آب و هوای خشک و با رطوبت پایین دارند این اتفاق بیشتر رخ می دهد.

جذب روغن توسط الیاف

در مقابل الیافی که آب دوست نیستند برخی الیاف به شدت روغن دوست هستند برای همین در محیط به راحتی چرک و کثیفی و آلودگی های موجود در هوا را جذب خود می کنند. برای همین فرش و یا گلیم هایی که از مواد مصنوعی به خصوص پلی استری بافته می شوند به راحتی روغن و چرک و کثیفی های هوا را گرفته و البته شستن و پاک کردن آنها هم به سختی انجام می شود. اگر دقت کرده باشید، گلیم های پلی استری که در خانه ها استفاده می شوند، زودتر از انواع فرش های دیگر کثیف شده و هنگام راه رفتن شخص احساس می کند، زیر پاهایش چرب است که دقیقا این موضوع به خاطر روغن دوست بودن این الیاف است.

برای اینکه مشکل آب گریزی و روغن دوست بودن الیاف حل شود به آن ماده ای به نام پلی اتیلن گلایکول اضافه می کنند. اضافه کردن این ماده باعث می شود به میزان زیادی الیاف خاصیت آب گریز بودن خود را از دست داده و آب دوست شوند البته این ماده در مقابل، پایداری نوری الیاف را به میزان زیادی کاهش می دهد. برای حل این مشکل پلی اتیلن را به صورت مذاب به الیاف اضافه می کنند.

اضافه کردن مواد هادی

راه دیگر برای کنترل الکتریسته ساکن در این نوع الیاف اضافه کردن مواد هادی است. این کار باعث می شود، الکتریسیته ساکن در الیاف تجمع نکرده و خارج شود.